top of page

MYYNTIPALVELU PALVELEE 046 96 805 96 SOITTO / TXT / WHATSAPP

ILMAINEN TOIMITUS YLI 150€ TILAUKSIIN

Luota kotimaiseen verkkokauppaan

- since 1995 -

Kotimainen verkkokauppa

Ilmainen toimitus yli 150€ tilauksiin

Kotimainen asiakaspalvelu 046 96 805 96

LIUKUKISKOT & TELESKOOPPIKISKOT

Meiltä löydät markkinoiden kestävimmät ja laadukkaimmat liukukiskot laatikoihin ja muihin käyttötarkoituksiin. Valikoimassa on hidastamattomat kuulalaakerikiskot ja rullakiskot sekä hidastetut eli vaimentimella varustetut soft close kiskot. Lisäksi löytyy muutamia erikoiskiskomalleja esim. näppäimistötasolle kiskoja, erikoisvahvoja 160kg painonkestolla olevia kiskoja. 

Muutamia huomioita kiskojen ominaisuuksista:

  • Kokonaan ulostuleva - tarkoittaa sitä, että kiskon ulostuleva osa tulee kiskon pituuden verran ulos. Esim. 500mm pitkä kisko on täysin ulosvedettynä 1000mm kokonaismitaltaan.

  • Lukittava kisko - kiskossa on lukitusmekanismi molemmissa ääripäissä. Lukituksen saa vapautettua kiskossa olevasta vivusta tai painikkeesta.

  • Sivukiinnitteinen kisko - Kisko kiinnitetään kaapin rungon sivuseinään ja laatikon sivulaitaan. Kisko tulee rungon ja laatikon väliin ja tämä pitää huomioida laatikkoa valmistettaessa.

  • Pohjakiinnitteinen kisko - Tämä kisko kiinnitetään kaapin rungon sivuseinään ja kiskossa on kiinnikkeet, joilla kisko kiinnitetään laatikon pohjaan kiinni. Kisko tulee rungon ja laatikon väliin ja tämä pitää huomioida laatikkoa valmistettaessa.

  • Mikrokisko - Mikrokiskoja on käytetty yleisesti kirjahyllyjen, yöpöytien ym. laatikoissa. Tämä kisko ei kestä keittiökäytössä eikä muussa ns. jokapäiväisessä kovassa käytössä.

Mikäli sinulla on kysyttävää palvelemme mielellämme!

KATSO KISKOT

Kiskojen valinta

Mittaa rungon syvyys että osaat valita oikean pituisen kiskon. Tärkeää on miettiä mihin käyttöön laatikko tulee ja kuinka painavaa tavaraa sinne laitetaan - huomio painonlaskennassa myös laatikon omapaino. Esimerkiksi melamiinista valmistettu laatikko painaa helposti useamman kilon. Kiskon painonkesto kannattaa aina hiukan ylimitoittaa, niin se kestää paremmin käytössä. Käytön mukaan tulee myös valita hidastimella varustettu kisko tai ilman hidastinta oleva kisko. 

01 mitoitus

Kiskojen asennuksessa on erityisen tärkeää se, että kiskot ovat suorassa. Toinen tärkeä huomio on se, että ruuvien pitää olla matalakantaisia, ett ne eivät ota kiinni kiskon liikkuessa. Mikäli rungossa on valmiit reiät suosittelemme euroruuveja kiinnitykseen muuten suosittelemme pienikantaisia puuruuveja esim. 3x15mm.

02 kiskojen asennus

3424586317.jpg
bottom of page